Toitlustamise arvestuses on kesksel kohal kalkulatsioonide (retseptide)
arvestus. Laos kirjeldatakse ära toorained, kaubad ning kalkulatsioonid.
Vajadusel kinnitatakse kaubale oma kalkulatsioon (praad koosneb lihast,
kartulist, tomatist ning paprikast vastavate kogustega).
Kalkulatsioonide alusel on võimalik käsitsi tootmine
(määratakse ära retsept ning selle kogus) või automaatne
tootmine kassamüügi puhul (prae müümisel teostatakse automaatselt
selle tootmine ning kantakse see realisatsiooni). Sellisel juhul on näha
kaupade detailne liikumine läbi tootmisprotsessi (liha ja kartul ei kadunud
niisama ära ega kantud maha vaid nendest toodeti praad) realisatsiooni
(praad müüdi maha) ning selle kasum.
Kaupade arvestuse kõrval on realiseeritud ka teenuste arvestus
(hasartmängud, ruumide rent jne.)
Toitlustamisega seotud funktsioonid on seotud kassamooduliga ning kasulikud:
- baarides (programmeeritav klaviatuur)
- pubides (programmeeritav klaviatuur)
- restoranides (poolikud lauad)
- kiirtoitlustuses (bensiinijaamad, bistrood)
Toitlustamise arvestus sisaldab:
- Kalkulatsioonid
- Automaatne (tingimuslik) tootmine kassamüügil
- Tootmisel etapiviisiline arvestus
- Teenuse arvestus lisaks kaupadele
- Laoarvestus
erinevate ladude lõikes
toorme/toodangu üle
FIFO või kaalutud keskmine omahind
realiseerimistähtaja arvestus
asukoht laos
- Kaupade mahakandmine
- Inventuur
Koos kassamüügi mooduliga on realiseeritavad:
- Müügikoodid (erinevates kassades erinevad koodid)
- Hinnakirjad (erinevates kassades erinevad)
- Allahindlused tooterühmade lõikes
- Tellimuste trükkimine kööki (eri tooterühmade lõikes
eri kohtadesse)
- Kliendikaardid (eri soodustused eraldi tooterühmade lõikes)
Aruandlus:
Laoseis kaupade, valmistoodangu, osakondade lõikes
Käibe analüüs kaupade, osakondade, dokumentide lõikes
nii oma- kui müügihinnas, kasum
Kaupade, toorme tellimiseks
Aruandlus kokkade, kelnerite töö üle palgamoodulisse
Analüüs arvestades kaupade vabalt defineeritavaid tunnuseid
Kaupade müügihindade planeerimiseks